Bëhet lëvizja e parë, shtetet islamike mbajnë takim urgjent për situatën në Gaza

Organizata e Bashkëpunimit Islamik, e përbërë nga 57 vende anëtare, ka thirrur një takim urgjent të dielën, për të diskutuar lidhur me lutfimet që po zhvillohen mes Izraelit dhe Palestinës, në qytetin Gaza.

Kjo është lëvizja e parë e shteteve të Lindjes së Mesme për të diskutuar rreth adresimit të këtij k0nflikti, i cili po sh k akton v dekje të shumta në mesin e palestinezëve dhe izraelitëve.