Ja mënyra se si Joe Biden mund të rregullojë marrëdhëniet e SHBA-së me Turqinë

Ja mënyra se si Joe Biden mund të rregullojë marrëdhëniet e SHBA-së me Turqinë

Presidentët amerikanë e bëjnë të qartë brenda muajve të parë se çfarë politike të jashtme do të ndjekin. Por nëse presidenti i ri amerikan Joe Biden dëshiron që të rregullojë marrëdhëniet me Turqinë, ai do të duhet t`a bëjë këtë jo vetëm për SHBA-në, por për të gjithë komunitetin transatlantik.

Gjatë dekadës që kaloi, marrëdhëniet e Ankarasë me aleatët e saj tradicionalë në Perëndim kanë qenë aq shumë të tesnionuara, sa që një divorc nga familja e kombeve perëndimore nuk dukej si një skenar jorealist. Kjo ishte pasojë e keq-menaxhimit të ngritjes rajonale dhe globale të Turqisë nga ana e qeverisë së saj, por edhe e sjelljes së gabuar të Perëndimit..VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE