Gjenerali amerikan jep alarmin: “Luftà bërthamore me Kinën ose Rusinë, mundësi reale”

Gjenerali amerikan jep alarmin: “Luftà bërthamore me Kinën ose Rusinë, mundësi reale”

Komandanti i Komandës Strategjike të Shteteve të Bashkuara, admirali Charles Richard, ka bërë thirrje që udhëheqësit federalë t’i riimagjinojnë metodat e parandalimit të veprimeve agr3sive nga vendet rivale si Kina dhe Rusia, përfshirë mundësinë reale për lutfë bërthamore.

Në një vlerësim të gjendjes gjeopolitike, admirali Richard paralajmëroi se Kina dhe Rusia kanë filluar që në mënyrë agr3sive t’i sfidojnë normat ndërkombëtare në mënyra që nuk janë parë që nga kulmi i Lutfës së Ftohtë.

Për këtë paralajmërim, ai përmendi shtimin e rasteve të sulm3ve kibernetike dhe këcrënimet në hapësirë si dhe investimet e këtyre shteteve në pajisje ushtarake të avancuara, siç janë amrët bërhtamore, shkruan Fox News, transmeton ANALIZA.