Tensione në Turqi! / Erdogan i quan terroristë studentët që po protestojnë dhe jep paralajmërimin e fortë

Tensione në Turqi! / Erdogan i quan terroristë studentët që po protestojnë dhe jep paralajmërimin e fortë

Presidenti i Turqisë, Erdogan, tha të mërkurën se qeveria e tij nuk do të lejojë që pr0testat që nisën para një muaji në një universitet turk të shndërrohen në pr0testa kunder qeverise, të ngjashme me ato të vitit 2013, duke i quajtur terr0ristë pr0testuesit.

Në kundërshtim me vendimin e qeverisë për t’i ndaluar dem0nstratat, studentët dhe profesorët në Universitetin Bogazici të Stambollit kanë pr0testuar ndaj vendimit të Erdoganit për ta bërë rektor profesorin Melih Bulu, i cili dikur ka qenë kandidat politik.

Ata thonë se procesi ka qenë jodemokratik dhe duan që rektori të japë dorëheqje, duke shkaktuar debat të gjerë dhe pr0testa në qytete tjera.