Zbulohet dokumenti dhe jepet alarmi nga Greqia: “Erdogan mund të na sulmojë nga Shqipëria”

Zbulohet dokumenti dhe jepet alarmi nga Greqia: “Erdogan mund të na sulmojë nga Shqipëria”

Media greke “Olympia.gr” ngre alarmin se presidenti turk Erdogan me anë të një dekreti presidencial që ka firmosur po paralajmëron për lutfë “në shkallë të gjerë”. Por cfarë është ky dekret? Media greke shkruan se Erdogan ka firmosur një dekret që mund të pajisë me amrë cdo vend që dëshiron, pa nevojën e miratimit nga asnjë institucion tjetër. Fr1ka shihet te Shqipëria dhe Maqedonia duke pasur parasysh ndikimin e fortë, thuhet më tej në shkrim.

Ta themi thjesht, në rast të një k0nflikti greko-turk, Turqia mund të pajisë për shembull Shqipërinë dhe Shkupin me pajisje ushtarake për të g0ditur Greqinë. Nëse Shqipëria ose Shkupi nuk duan të marrin pjesë në krah të Turqisë, Turqia mund të krijojë “subjekte” brenda këtyre vendeve dhe t’i përdorë ato për uslme ndaj Greqisë.