12.000 ushtarë amerikanë në Gjermani, Joe Biden merr vendimin e madh

12.000 ushtarë amerikanë në Gjermani, Joe Biden merr vendimin e madh

Ushtria amerikane ka hequr dorë nga zbatimi i urdhrit të ish-presidentit Trump për largimin e rreth 12 mijë trupave nga Gjermania. Ky urdhër ishte vlerësuar kundërthënës dhe shprehje e z3mërimit ndaj një aleati kyç.

Vendimi për pezullimin e urdhrit të Trumpit rreth tërheqjes së trupave nga Gjermania u bë i ditur papritmas nga gjenerali Tod Wolters, komandant i NATO-s për Evropë, përderisa po u përgjigjej pyetjeve të gazetarëve.

Ai tha se urdhri i ish-presidentit amerikan do të mbetet i pezulluar për t’ia mundësuar sekretarit të ri të Mbrojtjes në ShBA, Lloyd Austin, që të bëjë një rishikim të plotë për këtë cështje dhe të raportojë te presidenti Joe Biden, shkruan The Guardian.