Ministri anglez: “Në botë ekzistojnë rreth 4.000 variante të koronavirusit”

Ministri anglez: “Në botë ekzistojnë rreth 4.000 variante të koronavirusit”

Ministri përgjegjës për shpërndarjen e avksinave në Britani të Madhe ka thënë se në botë janë rreth 4.000 variante të ko0r0navirusit që e shkaktojnë sëmundjen.

Sipas tij, prodhuesit e avksinave kundër sëmundjes së re janë duke u përpjekur që t’i përmirësojnë avksinat dhe ka shumë pak gjasa që avksinat të mos funksi0n0jnë ndaj varianteve të reja të v1rusit, shkruan The Guardian.

Në Britani të Madhe është paraqitur varianti B.1.1.7, i cili ka shkaktuar shq3tësim për mundësinë e shtimit të përhapjes së v1rusit për shkak se ekspertët besojnë që është shumë më ngjitës se varianti fillestar.