Ish-kryeministri Fatos Nano: “Kur ika unë, ra shteti shqiptar”

Ish-kryeministri Fatos Nano: “Kur ika unë, ra shteti shqiptar”

Ish-kryeministri Fatos Nano, lideri historik i së majtës shqiptare mbrëmjen e djeshme në një rrëfim për jetën politike tregoi momentet më të vështirë kur ishte në pushtet dhe kur mbeti vetëm dhe që i duhej të merrte vendime të forta. Ai ka treguar edhe një episod nga jeta politike si e braktisi ministri Neritan Ceka.

“Janë dy lloje, unë kam qenë në zyrën e kryeministrit deri në 2005, cdo 4 vite. Që do të thotë se 2-3 herët e para unë nuk kam arritur të shpalos programin, ishin kohë emergjencash, ishin k0nflikte të nxitura nga palët politike, opozita ishte shumë agres1ve dhe më duhej të zhvendosesha nga kontrolli i një përpjekje për të hspërthyer burgun e Tiranës sikur ndodhi në mars 1998 tek ndjekja e brigadës ushtarake në Shkodër.. DEKLARATA E TIJ E PLOTE