Biden i dha ultimatum Rusisë, tani rusët ‘dridhin’ Amerikën me përgjigjen e tyre: “Nuk ju marrim parasyshë”

Biden i dha ultimatum Rusisë, tani rusët ‘dridhin’ Amerikën me përgjigjen e tyre: “Nuk ju marrim parasyshë”

Presidenti Joe Bien sfidoi Presidentin rus Vladimir Putin duke kërkuar që ai të lirojë menjëherë dhe pa kushte udhëheqësin e opozitës Alexey Navalny. Ky qëndrim i Presidentit Biden është një ndryshim i madh krahasuar me ish-presidentin Donald Trump.

Nga ana tjetër, Kremlini ka hedhur poshtë atë që e cilësoi si “ultimatum” nga Presidenti Biden. Në Moskë zëdhënësi i Putinit, Dmitry Peskov, i quajti komentet e zotit Biden “agr3sive dhe jokonstruktive”.

“Çdo aludim për një ultimatum është absolutisht i papranueshëm për ne. E kemi thënë që nuk do të marrim parasysh deklarata të tilla që duan të na imponojnë”, tha zëdhënësi Dmitry Peskov.