Njihuni me ‘bishën’ fluturuese sovjetike, që nuk u përdor kurrë

Njihuni me ‘bishën’ fluturuese sovjetike, që nuk u përdor kurrë

I vetmi prototip i mbijetuar i një avioni të pazakontë, tashmë qëndron i rrënuar në një fushë pranë Moskës. Por dikur, ai ishte shpresa e Bashkimit Sovjetik për t’iu kundërpërgjigjur një sulm1 të mundshëm me nëndetëse nga ana e Shteteve të Bashkuara.

Por plani nuk funksionoi ashtu siç e kishin menduar sovjetikët. Vetëm 2 nga 3 prototipat u ndërtuan dhe vetëm njëri prej tyre arriti të ngrihej në fluturim.

Sot, avioni qëndron i dëmtuar, si në lutfëtar i rënë në betejë, duke i lënë rusët vetëm të imagjinojnë se si do të kishte qenë historia nëse ai do t’i ishte bashkuar flotës sovjetike gjatë Lutfës së Ftohtë.