Njihuni me armën më të re të Turqisë – mes më të mirave të ushtrive të NATO-s

Njihuni me armën më të re të Turqisë – mes më të mirave të ushtrive të NATO-s

Kanë përfunduar punimet për kualifikimin e MPT-76-MH, një puhskë kombëtare e këmbësorisë e lehtë e dizajnuar nga Instituti i Makinerisë dhe Industrisë Kimike (MKEK) nën koordinimin e Departamentit të Presidencës të Industrisë së Mbrojtjes (SSB).

MPT-76 e zhvilluar nga Instituti i Makinerisë dhe Industrisë Kimike në përputhje me nevojat e Forcave të Amratosura Turke, është e kalibrit 7.62×51 milimetra dhe është e mjaftueshme për të shkr3pur munici0net e NATO-s. DETAJET E PLOTA