Amerika ‘tregon dhëmbët’: Dërgon dy ‘përbindësha’ në detin e Kinës Jugore

Amerika ‘tregon dhëmbët’: Dërgon dy ‘përbindësha’ në detin e Kinës Jugore

Dy grupe aeroplanmbajtësesh amerikane zhvilluan ushtrime të përbashkëta në Detin e Kinës Jugore të martën, disa ditë pasi një lutfanije amerikane lundroi pranë ishujve të kontrolluar nga kinezët në ujërat e debatuara, ndërkohë që Kina i denonc0i Shtetet e Bashkuara për dëmt1m të paqes dhe stabilitetit.

Grupi “Theodore Roosevelt” dhe “Nimitz” kryen një mori stërvitjesh që synojnë rritjen e ndërveprimit midis tyre si dhe të aftësive të k0mandës dhe kontrollit”, tha Marina e SHBA-së, duke regjistruar stervitjet e para të aeroplanmbajtëseve në këtë vijë ujore që nga korriku 2020.