Franca arreston imamin mysliman, sepse ai tha: “Erdogan më mirë se Macron po menaxhon pandeminë”

Franca arreston imamin mysliman, sepse ai tha: “Erdogan më mirë se Macron po menaxhon pandeminë”

Autoritetet franceze po zbatojnë projekte për 3liminimin e separatizmit të ashtuquajtur, i cili ka g0ditur komunitetin musliman në vend, ndërsa një shembull është rasti i imamit Farid Slim, i cili po gjyk0het për postimin në mediat sociale se presidenti turk Erdoğan më mirë e menaxhon pandemine sesa homologu i tij francez Macron.

Guvernatori i rajonit Chambery akuzoi imamin Slim “për p0shtërim të Francës, përpjekje për të pëmrbysur qeverinë franceze dhe përhapje të terr0rizmit”, ndërsa i akuzuari Slim u paraqit dje në seancën gjyqësore në Paris.

Gjykata dëgjoi të dy palët dhe njoftoi deklaratën e saj mbi padinë në seancën tjetër, e cila u caktua për më 31 mars. Prokurori publik francez mori pjesë në seancë dhe i kërkoi gjykatës të anulonte vendimet për bast1sjen e shtëpisë së imamit, sepse e konsideron atë ligjërisht të pabazë.