Presidenti turk, Erdogan: “Turqia synon të arrijë në Hënë në vitin 2023”

Presidenti turk, Erdogan: “Turqia synon të arrijë në Hënë në vitin 2023”

Turqia synon të arrijë kontaktin e parë me Hënën, në kuadër të programit të saj kombëtar hapësinor, në vitin 2023, tha të martën presidenti turk, Recep Tayyip Erdogan.

“Ulja e parë në Hënë do të bëhet me arketën tonë kombëtare dhe autentike hibride, që do të lëshohet në orbitë në fund të vitit 2023, përmes bashkëpunimit ndërkombëtar”, tha Erdogan.