Erdogan mesazh të fortë Mitsotakis: “Do të njihesh mirë me çmendurinë turke”

Erdogan mesazh të fortë Mitsotakis: “Do të njihesh mirë me çmendurinë turke”

Presidenti turk Erdogan i është drejtuar me një mesazh kryeministrit grek, Kyriakos Mitsotakis, gjatë një fjalimi para anëtarëve të partisë së tij.

Presidenti turk tha: “Ne thamë që takimet konsultative, të njohura më parë si takime hulumtuese, duhet të fillojnë dhe ato filluan javën e kaluar në Pallatin Dolmabahce të Stambollit. Tani takimi i dytë do të mbahej në Athinë. Mitsotakis më ka sfiduar mua. Tani si duhet të bashkohemi me ju pasi na sfidoni? Ju duhet të njihni vendin tuaj së pari. Nëse vërtet ka një ndjekje për paqe, mos më sfido, dije vendin tënd”.

“Është e qartë se çfarë po bëni me ishujt. Ju nuk do të përfitoni nga ata që u besoni. Çfarëdo ndihme që të vijë, ta dini se Turqia duke qëndruar e vendosur, mund të bëjë gjënë e duhur. Ju do të mësoni mirë për çmendurinë e turqve“, tha presidenti turk.