Kryeministrja e Turqisë që garantoi kufijtë e Shqipërisë kundër grekëve: “Kush prek Shqipërinë, ka prekur Turqinë”

Kryeministrja e Turqisë që garantoi kufijtë e Shqipërisë kundër grekëve: “Kush prek Shqipërinë, ka prekur Turqinë”

A e dini se kjo zonjë e hekurt që shikoni në foto quhet Tansu Chiller, ish Kryeministrja e Turqisë që garantoi kufinjtë e Shqipërisë gjatë lutfës civile në vitin 1997, ku grekët hynë brenda territorit shqiptar për të aneksuar jugun e Shqipërisë, por Kryeministrja turke i dha ultimatum Greqisë se nëse brenda 24 orëve nuk terhiqen trupat greke, atëherë do t’ju pusht0jmë brenda një ore.

“KUSH PREK SHQIPERINE, KA PREKUR DHE TURQINE”, kështu i tha presidentit grek asaj kohe.