Turqia i përgjigjet Amerikës: “Pavarësisht sanksioneve, ne nuk heqim dorë nga sistemi rus S-400”

Turqia i përgjigjet Amerikës: “Pavarësisht sanksioneve, ne nuk heqim dorë nga sistemi rus S-400”

Turqia tha të enjten se nuk do ta kthejë pas blerjen e sistemeve ruse të mbrojtjes S-400 pavarësisht sanksi0neve të Shteteve të Bashkuara, por shtoi se do të kërkonte t’i zgjidhte çështjet me aleatin e saj të NATO-s përmes dialogut.

Në dhjetor 2020, Uashingtoni vendosi sanksi0ne ndaj Ankarasë për blerjen e sistemeve ruse S-400 me arsyen se ato rrezik0jnë avionët e saj F-35 dhe janë të papajtueshme me mbr0jtjen e përbashkët të NATO-s. Turqia e ka hedhur poshtë këtë dhe thotë se sistemet do të jenë të pavarura nga mbrojtja e NATO-s.