Amerika dhe NATO furnizojnë me armë Ukrainën, alarmohet Rusia: “Aromë lufte”

Amerika dhe NATO furnizojnë me armë Ukrainën, alarmohet Rusia: “Aromë lufte”

Një vendim i qeverisë së Ukrainës për të blerë pajisje ushtarake në tregun e NATO-s ka alarmuar Rusinë. Media e Kremlinit, Sputnik, ka publikuar një shkrim të gjatë ku thotë se rajoni është në prag lutfe.

“Pushka snajperë, automjete çminimi, parashuta etj, Departamenti për Politikë Ushtarako-Teknike të Ukrainës ka publikuar një listë të produkteve ushtarake që do të blihen në vitin 2021 në vendet e NATO-s. Kievi është i bindur se kjo do të rrisë seriozisht fuqinë lutfarake të forcave të amratosura kombëtare”, shkruan Sputnik, që këtë ekzigjencë normale e konsideron një këcrënim për k0nflikt. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE