Ish-kryeministri maqedonas, Georgievski: “Shkupi qytet Dardan, Manastiri dhe Ohri janë ilir”

Ish-kryeministri maqedonas, Georgievski: “Shkupi qytet Dardan, Manastiri dhe Ohri janë ilir”

Një deklaratë e ish-kryeministrit Lubco Georgievski ka bërë bujë në rrjetet sociale dhe disa portale.

Kjo ka ndodhur për shkak të një proncimi të Lubço Georgievskit në një intervistë për televizionin Kanal 5 të dhënë vite më parë ku ai fletë për historinë e Shkupit dhe qyteteve tjera në Maqedoni, duke shtuar se historia dëshmon se pjesa e Maqedonisë së Veriut ka qenë Dardani me Shkupin si kryeqytet.

Ndiqeni deklaratën e Georgievskit që është shpërndarë në rrjetet sociale: VIDEO