Ministri i Brendshëm francez akuzon politikanën franceze: “Nuk je mjaftueshëm kundër fejës Islame”

Ministri i Brendshëm francez akuzon politikanën franceze: “Nuk je mjaftueshëm kundër fejës Islame”

Ministri i Brendshëm francez, Gerald Darmanin akuz0i lideren e partisë së Unitetit Kombëtar të ekstremit të djathtë, Marie Le Pen se “nuk është mjaftueshëm kundër Islamit”.

Në një program debati në kanalin France 2, ministri Darmanin tha se “Me sa kuptohet jeni të gatshëm për të mos bërë ligje mbi fetë dhe thoni se Islami nuk përbën një pr0blem. Keni shkuar shumë larg. Votuesit tuaj do të përjet0jnë zhgënjim”.

Le Pen e habitur përballë akuzave iu përgjigj ministrit Darmanin se ashtu sikur vepron edhe me fetë e tjera nuk planifikon të sulm0jë Islamin. “Jam e lidhur fort me vlerat franceze, dua të ruaj plotësisht lirinë e tubimit dhe atë fetare”, tha Le Pen.