Ministri i mbrojtjes serbe, Stefanoviç: “Ushtria e Kosovës do t’i rrezikonte serbët”

Ministri i mbrojtjes serbe, Stefanoviç: “Ushtria e Kosovës do t’i rrezikonte serbët”

Ministri i Mbrojtjes në Serbi, Nebojsa Stefanoviç thotë se Kosova nuk mund të ketë ushtri, kjo sipas tij, për shkak se në rezolutën 1244 thuhet se nuk mund të ketë ushtri tjetër në Kosovë përveç KFOR-it.

“Kjo është plotësisht e pakuptimtë! Sipas Rezolutës 1244 dhe të gjitha akteve të tjera ndërkombëtare, nuk mund të ketë ushtri tjetër në Kosovë përveç KFOR-it. Dhe institucionet e Prishtinës vazhdimisht po përpiqen të transformojnë të ashtuquajturat forca të sigurisë në të ashtuquajturën ushtri, për të cilën ata nuk kanë të drejtë dhe ne u tregojmë të gjithë partnerëve ndërkombëtarë se ata nuk kanë të drejtë ta bëjnë atë. Dhe në atë mënyrë, ata vetëm mund të rr3zikojnë më tej sigurinë e serbëve”, thotë Stefanoviç për Kosovo Online.