URIME! / Del në përdorim, mjeti i parë detar i armatosur i Turqisë

URIME! / Del në përdorim, mjeti i parë detar i armatosur i Turqisë

Në fund të punimeve disavjeçare të kërkim-zhvillimit të firmave “ARES Tersanesi” dhe “Meteksan Savunma” është bërë realitet projekti për prodhimin e mjetit të parë lutfarak detar dhe pa ekuipazh (të telekomanduar) të Turqisë.

Mjeti Detar i Amratosur pa Ekuipazh (SIDA), për të cilin ka përfunduar prodhimi i prototipit dhe është platforma e parë e serisë “ULAQ”, është lëshuar në det dhe ka nisur lundrimin e përvojës.