Ushtria ruse bëhet gati, sapo prezantuan autoblindën e së ardhmes

Ushtria ruse bëhet gati, sapo prezantuan autoblindën e së ardhmes

Makineria në pamje quhet Lasok 4-P, dhe megjithëse duket si mjeti i drejtuar nga protagonistët n3gativë të një filmi aksioni, është në fakt mjeti anti-mina i së ardhmes, për t’u përdorur nga fronti lutfues i ushtrisë ruse.

Specifika që çoi në krijimin e këtij mjeti të bilnduar është mundësia e transportimit të tij nga ajri, më saktë me helikopterin kryesor ushtarak rus Mi-8.

Ngjyra e zezë e mjetit dhe sfondi me dëborë i fotos reklamuese të postuar në faqen e ministrisë ruse të mbrojtjes, shton akoma më shumë misterin.