Vjen befasia e madhe ushtrake nga Turqia: “Prodhohet anija e parë luftarake pa pilot!”

Vjen befasia e madhe ushtrake nga Turqia: “Prodhohet anija e parë luftarake pa pilot!”

Në bashkëpunim me kompanitë turke në fushën e industrisë së mbrojtjes, u lëshua anija e parë lutfarake turke pa pilot e quajtur ULAQ.

Ndodh kjo pas shumë vitesh kërkime dhe aktivitete zhvillimi në kantierin Ares dhe kompaninë Meteksan, u realizua projekti i anijes së parë lutfarake turke pa pilot.

Prototipi është përfunduar dhe nisja e automjetit të parë detar të armat0sur pa pilot (SIDA), e cila është platforma e parë në serinë ULAQ, dhe lundrimet provë janë duke u zhvilluar.