Jepet lajmi i madh nga Turqia: “Në vitin 2023, do të nisim bazën ushtarake në Hënë”

Jepet lajmi i madh nga Turqia: “Në vitin 2023, do të nisim bazën ushtarake në Hënë”

Turqia e nxjerrë një Lajm të madh global, prezenton planprogramin e një Baze ushtarake e cila do të instalohet ne Hënë! Me datën 14 Maj 2023 do të shkëputet sistemi vendor Raketor, duke bartë një komplex sateliti për zbarkim ne Hënë hapi i parë i ngulitjes se Flamurit dhe perfundimi i Bazës ushtarake mendohet të jetë ne vitin 2028…

Në atë Baze ushtarake padyshim do të vendosen teknologji supermoderne Komplexe Radaresh me frekuenca elektro-magnetike, mega-teleskop, Harp, IROF, MHF.. të gjitha keto për qëllime ushtarake por edhe hulumtime ne Orbitë. Kjo Bazë ushtarake do të jetë e para që do të ndërtohet ne Hënë Monitoruse e satelitve, Monitoruse e Planetit Tokë, dhe Monitoruse në përgjim të levizjeve drejt Planetëve tjera të sistemit Diellor…. BURIMI LAJMIT