ANALIZË / Sa ‘vota’ ka Erdogan në Shqipëri!?

ANALIZË / Sa ‘vota’ ka Erdogan në Shqipëri!?

Media analitike bullgare Bne Intelegence, i ka kushtuar një vëzhgim ndikimit dhe pranisë turke në rajon vitet e fundit. Autorja Clare Nuttall veçon marrëveshjen strategjike Rama – Erdogan nënshkruar javë më parë në Ankara, ku si nisje ishte spitali i Fierit. Por, duke ofruar të dhëna, ajo veçon shifrën e 10 mijë të punësuarve në kompanitë turke në vend.

Sikur kjo të përkthehej në një direktivë zgjedhore, mundet që Erdogan të diktonte afërsisht po kaq vota në zgjedhjet e pritshme të 25 prillit. A mund të ekzistojë kjo praktikisht? Precedentë nuk ka, por marrëveshje të tilla mund t’i sjellin ato. Por ç’shkruan konkretisht autorja: VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE