Franca, ‘miku i ri’ më i mirë i Serbisë në Bashkimin Europian!

Franca, ‘miku i ri’ më i mirë i Serbisë në Bashkimin Europian!

Më 1 shkurt 2021, Presidenti serb, Aleksandar Vučić ishte në Paris për bisedime me homologun e tij francez, Emmanuel Macron. Me atë rast, Macron i tha mysafirit të tij: “Unë veçanërisht dua të theksoj vendin që Serbia zë për Francën.” Vuçiç ishte po aq i ngrohtë: “Franca është një vend i rëndësishëm për ne dhe një mik tradicional i vërtetë i Serbisë.”

Përveç përzemërsisë së zakonshme diplomatike, tek vëzhguesit ballkanikë, vizita nënkupton që Serbia, vendi strategjikisht më i rëndësishëm në Ballkan, ka përqafuar Francën si mbështetësin e saj kryesor të madh në Perëndim.

Lidhjet midis Parisit dhe Beogradit kanë një themel të thellë historik. Ndikimi kulturor dhe politik francez frymëzoi Serbinë në rrugën e…VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE