Situata del nga kontrolli, Turqia thirr ambasadorin e SHBA-ve në takim urgjent

Situata del nga kontrolli, Turqia thirr ambasadorin e SHBA-ve në takim urgjent

F0rcat e ushtrisë turke gj3tën trupat e 13 qytetarëve të marrë p3ng dhe më pas të 3kzekutuar gjatë një 0peracioni ushtarak gjatë ditëve të fundit nga terr0ristët e PKK-së ne lindje te vendit.

Sipas mediave lokale, gjithçka ndodhi pasi ushtria turke kreu një 0peracion në zonat ku ka prezencë të PKK-së në lindje duke rarë më shumë se 50 militanthë kurdë. Gjatë këtij 0peracioni u gjetën edhe trupat e 13 turqve të rarë.

Në lidhje me këtë reaguan edhe SHBA-të duke theksuar se “dën0nin ngjarjen nëse 13 turqit ishin rarë vërtetë nga terr0ristët e PKK-së”. Kaq është dashur që Minsitria e Jashtme e Turqisë të thërrasë në takim urgj3nt ambasadorin amerikan në Ankara, ndërsa Erdogan ka hspërthyer në akuza ndaj SHBA-ve duke theksuar se ata po qendronin pas grupeve terr0riste siç ishte PKK.