Turqia shpik dronin detar që shkatërron çdo anije! / Kokëdhimbje për grekët në Egje!

Turqia shpik dronin detar që shkatërron çdo anije! / Kokëdhimbje për grekët në Egje!

Krahas dronëve të amratosur, Turqia duket se po investon edhe në marinë duke ndërtuar sëfundmi një tjetër dron të ngjashëm, i cili nuk fluturon por lundron në det. Mediat turke raportojnë se droni mund të udhëtojë për qindra milje i pavaruar dhe mund të drejtohet nga toka dhe ajri pa patur nevojë që të ketë trupa ushtarake brenda.

Droni i quajtur “ULAQ” do të përdorë arketa kundër anijeve dhe shënjestrave të tjera të ngjashme duke ulur kështu në minimum rr3zikun për jetën e forcave detare.

Ekspertët bëjnë me dije se droni në fjalë ka një kosto të ulët prodhimi dhe ka filluar testimet në detin Egje, ku pritet edhe t’i hapë mjaft punë flotës greke.