“Greqia nën hijen e Turqisë!” / Publikohet harta e së ardhmës, ngrihet alarmi

“Greqia nën hijen e Turqisë!” / Publikohet harta e së ardhmës, ngrihet alarmi

Një hartë e publikuar sëfundmi nga kompania amerikane “Stratfor”, e njohur ndryshe si “CIA në hije” për shkak të ndikimit që ka në vendimarrjet gjeostrategjike, ka shkaktuar mjaft reagime në Rusi dhe Greqi.

Harta përcakton vendet ku sipas saj Turqia do të ketë një influencë të fortë deri në vitin 2050. Në hartë përfshihen shtete si Greqia, një pjesë e Turqisë, Armenia, Lindja e Mesme pa Izraelin si edhe Afrika veriore. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE