9 miliardë dollarë! – Izraeli miraton marrëveshjen e madhe për blerjen e pajisjve ushtarake nga Amerika

9 miliardë dollarë! – Izraeli miraton marrëveshjen e madhe për blerjen e pajisjve ushtarake nga Amerika

Kabineti izraelit i sigurisë miratoi planin për f0rcimin ajror me avionët lutfarakë dhe pajisjet e s0fistikuara ushtarake me vlerë 9 miliardë dollarë që do të blejë nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Sipas lajmit të medias publike të Izraelit (KAN) plani në fjalë është miratuar me 3 muaj vonesë.

Plani parashikon blerjen nga ShBA-ja të avionëve e helikopterëve lutfarakë dhe avionëve cisternë për furnizimin me karburant në ajër.