‘Alarmohen rusët’ / SHBA dhe BE i japin goditjen e radhës Rusisë

‘Alarmohen rusët’ / SHBA dhe BE i japin goditjen e radhës Rusisë

Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimi Evropian kanë rikonfirmuar pozicionet e tyre se Krimea i përket Ukrainës.

Në një deklaratë të Presidentit të SHBA-së Joe Biden, të lëshuara në prag të shtatë vjetorit të pusht1mit të Krimesë nga Rusia, thuhet se me lëvizjen e saj shtatë vjet më parë, Moska shk3li ligjin ndërkombëtar e normat mbi të cilat vendet moderne angazhohen me njëra-tjetrën si dhe sovranitetin dhe integritetin territorial të fqinjit të saj.

Në cilësinë e presidentit të Komitetit të Ministrave të Këshillit të Evropës, edhe Ministri i Jashtëm gjerman Heiko Maas përsëriti qëndrimin e BE-së që dënn aneksimin e Krimesë nga Rusia. BE e sheh këtë veprim si shk3lje të ligjit ndërkombëtar” – theksoi Maas.