Arabët formojnë aleancë me Greqinë – Egjipti dhe Emiratet kundër Turqisë!

Arabët formojnë aleancë me Greqinë – Egjipti dhe Emiratet kundër Turqisë!

Greqia është duke kërkuar aleatë në rajon dhe në botë për të përballur atë që ata e quajnë këcrenimi turk në Mesdhe. Krahas perëndimit, grekët janë duke kërkuar dhe kanë gjetur aleat edhe në lindje, madje mes vendeve arabe.

Sëfundmi, zyrtarë të lartë të Ministrisë së Mbrojtjes së Greqisë kanë vizituar Emiratet e Bashkruara Arabe duke lidhur një aleancë ushtarake me ta. Një tjetër vende arab, me të cilin grekët kanë raporte të ngrohta është Egjipti, me të cilin nënshkroi një marrëveshje për ndarjen e detit disa muaj më parë, e cila rrëz0i praktikisht një marrëveshje të ngjashme të nënshkruar mes Turqisë dhe qeverisë islamiste të Libisë.