Avionët francezë fluturojnë mbi Egje, mediat greke: “Pamje që të lënë pa frymë”

Avionët francezë fluturojnë mbi Egje, mediat greke: “Pamje që të lënë pa frymë”

Greqia ka forcuar mbrojten e saj, pasi ka nënshkruar marrëveshje për blerjen e avionëve nga Franca. Mediat greke, i kanë cilësuar si mbresëlënëse pamjet e avionëve Rafale që fluturojnë në qiellin e Detit Egje.

Të katër avionët francezë po marrin pjesë në trajnimin “Skyros 2021” si pjesë e stërvitjes së përbashkët të të dy vendeve.

Gjatë stërvitjes, avionët Rafale, të cilët së shpejti do të blihen nga Forcat Ajrore Greke, u ngritën nga Aeroporti Tanagra dhe kryen, së bashku me Greqinë F-16 dhe Mirage 2000, ushtrime komplekse ajrore në të gjithë gamën FIR të Athinës.