Blindohen grekët, avionët luftarakë fluturojnë mbi qiellin e Greqisë

Blindohen grekët, avionët luftarakë fluturojnë mbi qiellin e Greqisë

Katër avionë “Rafale” zbarkuan në bazën ajrore greke Tanagra për stërvitjen ushtarake “Skyros 2021”. Ministri i Mbrojtjes Kombëtare greke Nikos Panagiotopulos i dërgoi një mesazh të qartë Turqisë me ramatimin me avionët e rinj lutfarakë.

“Ky ushtrim është një mundësi e shkëlqyeshme për të dy vendet për t’u afruar dhe për të zhvilluar mënyra të qasjes në një nivel të rregullt dhe operacional, si dhe për të dërguar një mesazh të qartë. Ishtë një mundësi për forcat ajrore të dy vendeve për të promovuar bashkëpunimin e ndërsjellë në një mjedis të këcrënimeve të shumta, duke përmirësuar cilësinë e trajnimit të tyre, ndërsa na lejon gjithashtu të ruajmë disponueshmërinë e ekuipazheve tanë në misione komplekse, përfshirë furnizimin e avionëve” tha Panagiotopulos, i shoqëruar nga ministri francez.