E papritur, Macron jep deklaratën e fuqishme për NATO-n

E papritur, Macron jep deklaratën e fuqishme për NATO-n

Presidenti francez Emmanuel Macron tha të premten se koncepti i tij mbi “autonominë strategjike evropiane” në sektorin e mbrojtjes nuk nënkuptonte se ai dëshironte të largohej nga Shtetet e Bashkuara, por siç tha ai, kjo do ta bënte Evropën një partnere më të besueshme dhe do ta forconte NATO-n.

“Unë besoj tek NATO”, tha zoti Macron gjatë Konferencës së Sigurisë në Mynih, ndërsa ka kaluar më shumë se një vit nga k0nfuzioni që shkakt0i mes anëtarëve të tjerë të aleancës ushtarake transatlantike, kur tha se NATO “po përjetonte një vd3kje të trurit”. DEKLARATA E TIJ E PLOTE