Erdogan: “I kam kërkuar Amerikës, që ti heq sanksionet ndaj Iranit”

Erdogan: “I kam kërkuar Amerikës, që ti heq sanksionet ndaj Iranit”

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan i bën thirrje administratës së re të SHBA të heqë dorë nga sanksi0net, sipas tij të njëanshme kundër Iranit.

Erdogan gjatë një bisede telefonike me homologun e tij iranian Hassan Rohani, tha se kishte një “dritare mundësie” për heqjen e sanksi0neve amerikane ndaj Teheranit dhe mirëqenien e popullit iranian.

“I kam kërkuar administratës së re amerikane për të hequr sanksi0net e njëanshme kundër Iranit. Deklaratat e fundit kanë hapur një dritare të re mundësish për këtë çështje” tha presidenti turk.