Erdogan paralajmëron Amerikën: “Nëse doni të vazhdojmë aleancën, ndërprisni mbështetjen për terroristët”

Erdogan paralajmëron Amerikën: “Nëse doni të vazhdojmë aleancën, ndërprisni mbështetjen për terroristët”

Presidenti Recep Tayyip Erdogan reagoi të hënën ndaj Shteteve të Bashkuara të Amerikës që heshtën kur organizata terr0riste separatiste PKK martiriz0i 13 shtetas turq në zonën e quajtur Gara, në veri të Irakut.

“Mjaft më tani! Nëse do ta vazhdojmë këtë aleancë tonën me ju në botë dhe në NATO, atëherë nuk duhet të mbani anën e terr0ristëve. SHBA-ja padyshim që po mbështet PKK-në, YPG-në dhe PYD-në pavarësisht se pretendon të kundërtën. Duart e të gjithë atyre që u dalin zot, mbështesin dhe simpatizojnë terr0ristët e PKK-së janë përlyer me gjakun e këtyre njerëzve të pafajshëm (të martirizuar në veri të Irakut). DEKLARATA E TIJ E PLOTE