“Erdogan po rikthen perandorinë Osmane”

“Erdogan po rikthen perandorinë Osmane”

Rrë mbimi i 13 shtetasve turq, burg0sja e tyre dhe më pas 3kzekutimi në një shpellë në Irak, dhe SHBA-ja që armat0sën të njëjtën organizatë, na detyrojnë të marrim një vendim vd3kjeprurës. A do t’ua dorëzojmë Turqinë e madhe atyre që duan ta disiplinojnë dhe ta bëjnë atë të d0rëzohet përmes terr0rizmit, apo do të ndërtojmë një Turqi më të madhe, edhe nëse do të thotë pusht1m i botës?

Kështu fillon një artikull nga Ibrahim Karagul , ish-kryeredaktor i gazetës turke “Yeni Safak”. Vetë titulli i thotë të gjitha: Ata që janë përgjegjës për rënien e Perandorisë Osmane po shesin Turqinë sot. Kjo është “mbrojtja përfundimtare”. Ne nuk do të dorëzohemi te Gurkhas! ANALIZA E PLOTE