Erdogan sfidon Greqinë: “Turqia me fuqinë saj do të vazhdojë të jetë në Egje dhe Mesdhe”

Erdogan sfidon Greqinë: “Turqia me fuqinë saj do të vazhdojë të jetë në Egje dhe Mesdhe”

Presidenti turk Erdogan sfid0n sërish Greqinë. Për herë të parë gjatë artikulimit të tij ai “ndryshoi” emrin me të cilin iu referuar Egjeut, të cilin ai e quajti “deti i ishujve”. Më pas ai tha se Turqia me fuqinë dhe aftësitë e saj do të vazhdojë të jetë atje.

“Në Egje dhe në Mesdheun lindor kemi një prani me të gjitha f0rcat me të gjithë potencialin tonë dhe do të vazhdojmë të jemi atje. Çfarëdo që të gjithë të thonë” tha ai.