Fitorja e Kurtit në Kosovë, e njejtë me fitoren e BDI-së në Maqedoni

Fitorja e Kurtit në Kosovë, e njejtë me fitoren e BDI-së në Maqedoni

Skena politike në Kosovë pësoi ndryshime të mëdha si pasojë e zgjedhjeve të parakohshme ku VV sipas rezultateve të para zyrtare mori 47.85 % të votave, pa u numëruar votat e diasporës.

Cila është arsyeja për këtë fitore të madhe të Kurtit? A është kjo fitore shkaku i rinisëdhe figurave të reja politike? Dhe a kanë ndikuar këto tek lideri i Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti, pasi ai gjithmonë arrin t’i fitojë zgjedhjet. ANALIZA E PLOTE