Greqia i jep sinjalin e fortë Turqisë: “Njihuni me bishat ajrore të grekëve”

Greqia i jep sinjalin e fortë Turqisë: “Njihuni me bishat ajrore të grekëve”

Pak ditë më parë Greqia firmosi marrëveshjen me Francën për blerjen e 18 avionëve lutfarakë Rafale, që do i kushtojnë buxhetit të Athinës 2.32 miliardë euro.

Mediat greke i kanë bërë një “skaner” avionit që pritet që të ndryshojë balancat në Egje, një sinjal i fortë dhe i qartë për Turqinë pas k0nfliktit për detin.

Lind pyetja se kur do të furnizohet Greqia? Gjashtë avionët e parë do të dorëzohen në Athinë gjashtë muaj pas nënshkrimit të kontratës përkatëse, pra në qershor.