Historiani serb e pranon të vërtetën: “Kosova është e pavarur, të gjithë e dinë”

Historiani serb e pranon të vërtetën: “Kosova është e pavarur, të gjithë e dinë”

Historiani serb, Milan Protiq thotë se Kosova është e pavarur, pavarësisht nga fakti se nuk ka njohje të tërësishme ndërkombëtare e as vend në disa prej organizatave ndërkombëtare.

Në një intervistë për mediumin serb, Nova.rs, ai theksoi se “Kosova ka territor, njerëz dhe qeveri të pavarur nga Serbia, dhe ky është çmimi i politikave të Titos dhe Millosheviqit”.

Protiq tha se kryetari i Akademisë serbe të Shkencave dhe Arteve, Vladimir Kostiq, i cili kohët e fundit shprehu një pozicion të ngjashëm në publik, e tha të vërtetën. DEKLARATA E TIJ E PLOTE