Ja si Bashkimi Evropian e arsyeton hartën skandaloze pas shpinës së Lajçakut

Ja si Bashkimi Evropian e arsyeton hartën skandaloze pas shpinës së Lajçakut

Zëdhënësi i BE-së për Politikë të Jashtme, Peter Stano në një replikë në rrjetin social Twitter ka thënë se pretendimi që harta e shfaqur prapa shpinës së Emisarit Miroslav Lajçak me Kosovën brenda territorit të Serbisë është i rr3më.

Stano ka thënë se harta zyrtare e BE’së është në linjë me pozicionin neutral të BE’së për Kosovën. “Pretendimi për hartën është tërësisht i pavend dhe i rr3më. Kjo hartë zyrtare e BE-së është – në vijë me pozicionin e Flamurit të Bashkimit Evropian – neutrale ndaj statusit.”