Jepet alarmi: “Izraeli po ndërton fabrikë sekrete bërthamore”

Jepet alarmi: “Izraeli po ndërton fabrikë sekrete bërthamore”

Ndërtimi i një centrali sekret bërhtamor në Izraelin jugor filloi dekada më vonë, tregojnë fotot satelitore të analizuara nga Associated Press.

Sipas informacionit, gërmimet janë duke u zhvilluar në sipërfaqen me madhësinë e një stadiumi futbolli dhe thellësi të madhe, vetëm disa metra nga Qendra e vjetër e Kërkimit Bërhtamor Negev me emrin e ish-presidentit izraelit Shimon Peres, pranë qytetit të Dimona. BURIMI LAJMIT