Jepet lajmi fuqishëm: “Si ndahen shqiptarët dhe pse edhe të ndarë janë të bashkuar?!”

Jepet lajmi fuqishëm: “Si ndahen shqiptarët dhe pse edhe të ndarë janë të bashkuar?!”

John Foster Fraser, në librin “Pictures from the Balkans”, duke dhënë atmosferën historike nga udhëtimi ndërmjet viteve 1800-1900, thotë se shqiptarët mund të ndahen si skocezët: malësitë e veriut banohen prej fiseve, e në ultësirat më pjellore të jugut sistemi fisnor vjen duke u zhdukur.

Dhe, sikurse skocezët që puqeshin me njëri-tjetrin nga urr3jtja që ushqenin për anglezët, edhe shqiptarët i bashkon urr3jtja që kanë për sllavët. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE