Joe Biden e konsideron Erdoganin si një kundërshtar

Joe Biden e konsideron Erdoganin si një kundërshtar

Ndërsa Donald Trump në një takim zyrtar në New York e quan Rexhep Tayyp Erdogan një mik të mirë, Joe Biden e konsideron homologun e tij turk një kundërshtar – siç dëshmohet nga një intervistë e botuar në New York Times në Janar 2020, kur ai ende po kandidonte për President.

Për Erdoganin, ndryshimi i pushtetit në Uashington nuk është një lajm i mirë. Udhëheqësi turk e uroi me vonesë Biden, tre ditë pasi u shpall fitues. Dhe në të njëjtën kohë ai i dërgoi një mesazh Trump në të cilin e falënderoi për “miqësinë e tij të ngushtë”. ANALIZA E PLOTE