Joe Biden jep urdhërin e madh: “Të kufizohet shitja e armëve në Amerikë”

Joe Biden jep urdhërin e madh: “Të kufizohet shitja e armëve në Amerikë”

Presidenti i SHBA Joe Biden u bëri thirrje anëtarëve të Kongresit të marrin masa të menjëhershme për të kufizuar shitjet e armëve dhe trafikimin në Shtetet e Bashkuara. Ai po fliste në përvjetorin e amsakrës në një shkollë të mesme në qytetin Parkland, Florida në të cilën u ranë 17 njerëz.

“Kjo administratë nuk do të presë për të shtënat e radhës masive dhe vetëm atëherë do të bëjë thirrje për veprim,” tha presidenti amerikan në përvjetorin e sulm1t në Parkland, më 14 shkurt 2018, në të cilin u ranë 17 njerëz. Biden theksoi se “paprekshmëria e prodhuesve të armëve të cilët me vetëdije shesin armë lutfe në rrugë duhet t’i jepet fund”.