Kreu i ri i kishës serbe: “Kosova është themel i ekzistencës sonë”

Kreu i ri i kishës serbe: “Kosova është themel i ekzistencës sonë”

Kreu i ri i Kishës Ortodokse të Serbisë, Patriarku Porfirije, foli pas zgjedhjes së tij nga këshilli i kishës dhe shpalosi qëndrimin se ‘Kosova e Metohija’ është çështje e identitetit serb. Në rast se e humbim atë themel të ekzistimit, nuk jam i sigurt se populli ynë ka të ardhme, sipas tij. Është interes vital i kishës të mbrojë Kosovën’ tha Porfirije.

Nuk përbën ndonjë dallim qëndrimi i patriarkut të ri serb dikur mitropolit i Zagrebit e Lubjanës që e tha këtë pasi u zgjodh të enjten në Beograd si kreu i ri i kishës. DEKLARATA E TIJ E PLOTE