LAJMI FUNDIT / Aeroplanmbajtësja franceze niset urgjent kundër Turqisë

LAJMI FUNDIT / Aeroplanmbajtësja franceze niset urgjent kundër Turqisë

Egjeu Lindor është kthyer tashmë në një teatër ku aktorë të ndryshëm rajonalë por edhe botërore janë duke treguar f0rcën e tyre ushtarake për qëllime të ndryshme. Në zonë po futet sërish Franca me a rmën e saj më të fuqishme detare, pikërisht aeroplanmbajtësen “Charles de Gaulle”.

Mediat turke raportojnë se aeroplanmbajtësja franceze është nisur tashmë me 20 avionë të avancuar “Rafale” dhe do të pozicionohet për kryerjen e disa manovrave në Egjeun Lindor para se të kalojë në Detin e Kuq dhe më pas në Oqeanin Indian.